SRBI UŽASNO GREŠE KAD KUVAJU KROMPIR JER STAVLJAJU SAMO VODU I SO: Za ovaj sastojak niko ne zna, A KLJUČ JE
Foto: Privatna arhiva

POSLUŠAJTE

SRBI UŽASNO GREŠE KAD KUVAJU KROMPIR JER STAVLJAJU SAMO VODU I SO: Za ovaj sastojak niko ne zna, A KLJUČ JE

Koji je trik da se krompir dobro skuva?

Objavljeno:

Krompir je neophodan sastojak u kuhinji. Hranljiva je, zasitna, raznovrsna i popularna i kod odraslih i kod dece. Pored toga, postoji mnogo trikova koji se mogu koristiti za postizanje boljih rezultata u pripremi receptura za krompir.

Otkrićemo vam trik kako da kuvate krompir kako bi dobili najbolji ukus ove namirnice!

Koji je trik da se krompir dobro skuva?

Sirće je proizvod koji uvek imamo, bilo belo ili vinsko, ne može da nedostaje u našem kuhinjskom ormariću. Odličan je za ekološki prihvatljivo i efikasno sredstvo čišćenje, kao i za kozmetičke proizvode, ali još uvek ne znate šta može da uradi za krompir. Kako beli krompir ima veći udeo skroba, idealan je (zbog brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea. S druge strane, tvrđi krompir (voštane teksture) je idealan za pripremu pomfrita ili pečenog krompira. Sve što treba da uradite je da kuvate krompir 30 minuta i posle 15 minuta kuvanja dodajte so i malo sirćeta.

Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja, tako da im koža pomaže da zadrže oblik. Bilo koje sirće da koristite, poslužiće. Ne zaboravite da ne dodajete previše da biste izbegli gorak ukus krompira. Jedna kašičica je dovoljna za 4 ili 5 krompira. Uz to, pH sirćeta sprečava razlaganje pektina iz krompira.

Umesto sirćeta možete koristiti i limunov sok. Zahvaljujući ovoj metodi, ukus krompira postaje intenzivniji. Vredi pokušati, jer je krompir sa limunovim sokom veoma dobra kombinacija.

Bonus video

02:34

JEDEMO HRVATSKI I ALBANSKI KROMPIR, A NAŠ BACAMO! Srpski poljoprivrednici očajni, mole državu za pomoć (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.